Tips voor het gebruik van vulmiddel bij kleine beschadigingen aan uw stucwerk

Stucwerk zorgt voor strakke, egale muren die perfect zijn om uw creativiteit op los te laten in de vorm van schilderijen of behang. Het kan voorkomen dat grote temperatuurverschillen in de muur ervoor zorgen dat er scheurtjes ontstaan in het stucwerk, wat opgelost moet worden. U hoeft niet direct een expert in te schakelen voor het herstellen van scheurtjes in het stucwerk. Lees in dit artikel handige adviezen en tips om zelf aan de slag te gaan.

Een vaak toegepaste methode voor het repareren van kleine beschadigingen in het stucwerk is het gebruik van vulmiddel. Er zijn verschillende soorten en typen vulmiddel, voor verschillende klussen en voorkeuren. Lees hier meer over de beschikbare opties van vulmiddelen en hoe u ze op de juiste manier kunt gebruiken om uw stucwerk te herstellen.

Er zijn diverse opties wat betreft vulmiddel, zoals poeder, direct klaar voor gebruik, stevig of flexibel. Raadpleeg bij de bouwmarkt of een stukadoor voor advies over de beste keuze. Het is verstandig om ruim op voorraad te hebben, gezien het lastig is te bepalen hoeveel u nodig zult hebben.

Indien u lokale kleine beschadigingen aan het stucwerk wenst te herstellen, is vulmiddel een uitstekende optie. Maak allereerst de beschadiging klaar voor reparatie door bladderende verf of uitstekende kalk rondom de scheur te verwijderen. Voor deze taak is een plamuurmes een handig gereedschap.

Smalle scheurtjes kunt u iets verder uitscheuren. Tip: gebruik hiervoor een V-vormige verfkrabber. Op deze manier hecht het vulmiddel beter aan de ondergrond waarop u het aanbrengt!Een cruciale stap is het zorgvuldig reinigen van het gebied rond de scheur door ontvetting en stofvrij te maken.

Indien u de beschadiging lichtjes bevochtigt, zal het vulmiddel beter hechten doordat de muur minder absorbeert. Indien u het type vulmiddel dat u hebt gekocht in aanmerking neemt, maakt u dit klaar voordat u de scheur vochtig maakt. Zo zet u alles gereed voor onmiddellijke aanwending.

U kunt een plamuurmes gebruiken om de scheur op te vullen met vulmiddel. Pak het mes en vul de scheur door het strak langs de muur te bewegen met vulmiddel. Na het vullen van de scheur met vulmiddel is het belangrijk om overtollig materiaal direct te verwijderen.

Zo zal het vulmiddel netjes drogen. Wees voorzichtig; vulmiddel kan krimpen als het droogt. Misschien moet u de scheur 2 á 3 keer herstellen.

Wanneer alles helemaal droog is, kunt u de laatste oneffenheden wegwerken door de muur opnieuw glad te schuren. Vergeet niet: het vulmiddel kan op een andere manier drogen dan de rest van het pleisterwerk. Indien u van plan bent de muur opnieuw te verven, kan het zijn dat de verf anders uitpakt. Raadpleeg een stukadoor voor advies.

Fris en vernieuw uw stucwerk met een pleisterlaag

Het komt voor dat uw stucwerk op meerdere plaatsen in de muur flinke schade oploopt. Als dit gebeurt, is het slim om een dunne nieuwe pleisterlaag over de hele muur aan te brengen. Voor het vervullen van klusjes zoals deze is pleister in poedervorm een handige optie.

Met de instructies kunt u gemakkelijk thuis zelf het pleister creëren voor op de muur. Door de handleiding goed te volgen en de juiste verhoudingen water, poeder, etc. te hanteren, voorkomt u klontvorming en ziet het pleister er mooi uit op de muur. Op deze manier wordt klontvorming voorkomen en oogt het pleister mooi op de muur.

Voordat u start met het herstellen, moet u de beschadiging voorbereiden. Dit betekent dat u alle uitsteeksels en oneffenheden moet verwijderen en de muur moet reinigen. Voordat u het nieuwe pleister aanbrengt, zorg ervoor dat de gehele muur ontvet en stofvrij is.

Verspreid het pleister gelijkmatig over de muur met behulp van een plakspaan voor een egale afwerking. Verdeel het pleister in kleine hoeveelheden om zo oneffenheden te voorkomen. Ga met een afstrijkmes nogmaals door het pleister voor een gladde en strakke afwerking van de muur.

Tip: Let goed op om voor welke type beschadiging het gaat, op wat voor type muurVoor grote beschadigingen is het cruciaal om eerst een voorstrijkmiddel aan te brengen voordat u de pleisterlaag aanbrengtHiermee wordt verzekerd dat het pleister goed vastzit aan de muur

Wanneer het pleister volledig droog is, bent u vrij om de muur naar eigen smaak te schuren. Dit verschilt per situatie en de hoeveelheid oneffenheden in de muur. Bij behang is een lichte schuuractie voldoende, voor verf vereist de muur een gladde afwerking.

Kies voor professionele hulp bij het herstellen van uw stucwerk

Indien u dat wenst, kunt u de reparatie overlaten aan een professionele stukadoor, die zeker het gewenste resultaat zal behalen. Mocht u vragen hebben over stukadoors, reparaties of andere onderwerpen, of als u een afspraak wilt maken, staan wij paraat!Neem voor vragen of het inplannen van een afspraak contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1495.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1495

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Wat maakt stucen zo populair en wat zijn de voordelen
> Energie efficientie door stucwerk toegelicht
> Tip 1 een afspraak met de loodgieter leggen voor uw stucwerkvoorbereiding