Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Leeuwarden, hoofdvestiging Zwartsluis

Energie efficientie door stucwerk toegelicht

Redactie leeuwarden-stukadoor.nl, 10 augustus 2024
Klein huisje met groene sjaal
Meer weten over isolerend stucwerk? Bel gerust met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf.

Een populaire manier om de muren van uw huis af te werken, is door middel van stucwerk. Dit zorgt voor een gelijkmatige en egale look die perfect is voor verf of behang. Desondanks is stucwerk niet alleen handig en mooi, het is ook zeer duurzaam!Deze blog legt uit welke voordelen stucwerk kan bieden als het gaat om isolatie en energiebesparing.

Voordeel stuc en isolatie Leeuwarden

Bij duurzaamheid denken velen alleen aan het verbeteren van de isolatie of de verwarming van hun huis. Desondanks is het financieel voordeliger om isolatie en stucwerk gezamenlijk aan te brengen. Door beide methoden tegelijk te gebruiken, maakt u gebruik van de voordelen die ontstaan door hun samenwerking.

Door deze combinatie bereikt u een verbeterde isolatie dan wanneer u alleen stucwerk toepast, wat natuurlijk veel duurzamer is. Door stucwerk aan te brengen wordt de thermische massa van de muur verhoogd, wat resulteert in een extra isolatielaag. Op deze manier wordt de kou goed buiten gehouden en kan het de woning niet binnendringen.

Daarnaast is het minder ingrijpend en efficiënter dan andere duurzame methoden. Stukadoors voeren hun werk secuur uit en er is geen hak- of breekwerk nodig bij het aanbrengen van het stucwerk en de isolatie. Hierdoor kunt u op een relatief eenvoudige manier starten met het verduurzamen van uw manier van leven, zonder dat dit al te grote effecten heeft.

Hoe stucwerk bijdraagt aan energiebesparing in uw woning

Er bestaan stucwerkmogelijkheden die specifiek gericht zijn op isolatie. Als u stucwerk en isolatie tegelijkertijd wilt realiseren, is het raadzaam om eerst te onderzoeken welk type stucwerk het beste past. Er zijn diverse andere mogelijkheden beschikbaar, afhankelijk van de gewenste stuclocatie en -methode.

Wanneer u wilt stucen op de buitenmuur en tegelijkertijd isolatie wilt aanbrengen, is gevelisolatie stucwerk de meest geschikte optie. Dit stucwerk kan op verschillende ondergronden aangebracht worden, van baksteen tot beton en is speciaal ontworpen om de thermische massa van de buitenmuur te verhogen, waardoor de isolatie beter wordt. Door dit stucwerk wordt de kou van buiten veel effectiever buitengehouden en dringt deze aanzienlijk minder snel naar binnen.

Wanneer u wat flexibeler wilt zijn in uw stuc- en isolatiewerkzaamheden, dan is geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als (EPS) stucwerk, de ideale optie. Bij EPS stucwerk wordt eerst EPS-schuim als basislaag aangebracht en daarna volgt een laag stucwerk als afwerking. Het schuim wordt bevestigd aan de muur en daarna voorzien van een afwerkingslaag stuc.

Het samenspel leidt tot een hoge isolatiewaarde en dat maakt het zeer populair. Bovendien zijn er veel keuzes bij het ontwerpen van deze stuc- en isolatiecombinatie. Het is daarom ideaal voor moeilijk gevormde muren en binnen.

Een degelijke techniek voor het stucen en isoleren van uw woning is kalk stucwerk. Dit specifieke stucwerk is geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren. Dit is een traditionele benadering die al een tijdlang wordt toegepast.

De thermische massa van de muur wordt versterkt door kalk op een vergelijkbare manier als gevelisolatie stucwerk. Kalk heeft van nature isolerende eigenschappen, vandaar dit effect. Het esthetische aanzicht en de isolatievoordelen maken kalk een aantrekkelijke keuze.

Hoe stucwerk helpt bij het besparen van energie in uw woning

Een grote bijdrage aan isolatie wordt geleverd door stucwerk. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op energiekosten. Leer hoe u energie kunt besparen in uw woning.

Door isolatie stucwerk aan te brengen, verbetert u hoogstwaarschijnlijk de isolatie van uw woning en bespaart u al op energiekosten. Het stucwerk beïnvloedt de thermische massa van de muur, waardoor uw huis in de zomer koel blijft en in de winter de warmte vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat uw verwarmingssysteem minder frequent hoeft aan te slaan om uw woning te verwarmen, waardoor de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdiend kan zijn.

Als u besluit om de gevel te stucen met isolatie, is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidie. Gevelisolatie is opgenomen in de ISDE-regeling, waardoor u een deel van de kosten vergoed kunt krijgen door de overheid. Dit betekent dat u gecompenseerd wordt voor het verduurzamen van uw woning, inclusief isolatie via stucwerk, wat leidt tot meer financiële ruimte aan het eind van de dag.

Professioneel stucwerk en isolatie door vaklui van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Gezien het niet alleen gaat om het stucen van een muur, maar ook om isolatiewerkzaamheden, is vakmanschap essentieel. Onze vaardige stukadoors staan paraat om u hiermee te helpen. Hoogwaardig vakmanschap en zekerheid zijn van cruciaal belang voor ons.

Voor een subsidieaanvraag is expertise onmisbaar. Voor deskundig advies, het beantwoorden van vragen of het plannen van een afspraak, kunt u contact opnemen met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1495. Wij helpen u graag verder als dat nodig is.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1495 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.