Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Leeuwarden, hoofdvestiging Zwartsluis

Wat maakt stucen zo populair en wat zijn de voordelen

Redactie leeuwarden-stukadoor.nl, 6 september 2024
Stucwerk aanbrengen op het plafond.
Voor persoonlijk advies en meer informatie over de voordelen van stucwerk kunt u bellen met de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf.

Het stucen van de muren van uw nieuwe woning kan een goede keuze zijn voor een mooie afwerking. Wat maakt stucen zo populair en welke voordelen biedt het?Ontdek in deze blog alles over stucen, waarom het geliefd is en wat de voordelen ervan zijn.

Een beknopt overzicht van stucen

Tijdens het stucen wordt er door de stukadoor een dunne pleisterlaag aangebracht op de muur. Het afwerken van het plafond kan gedaan worden door middel van diverse vormen van stucwerk. Vlak stucwerk is de meest voorkomende variant van stucwerk.

De stukadoor werkt hierbij de muur geheel egaal af. Beschadigingen en kleinere gaatjes worden door de specialist gerepareerd. Dit kan over de gehele muur, maar ook lokaal rondom specifieke kleinere beschadigingen.

Wat maakt stucen zo aantrekkelijk in Leeuwarden

Het toepassen van stucwerk is een populaire keuze voor het renoveren van wanden en plafonds. Dit komt doordat stucwerk een snelle en simpele manier is om een ruimte direct te verfrissen met minimale veranderingen. Dit is een voordelige keuze waarbij u kunt genieten van een prachtige afwerking.

Stucen is mogelijk in verschillende varianten, waardoor het breed inzetbaar is. Afhankelijk van de stukadoor zijn er meerdere opties voor onder andere glad stucwerk, gekorreld stucwerk, structuurstucwerk en gepatineerd stucwerk. Vraag de vakman of decoratief stucwerk gerealiseerd kan worden voor uw renovatieproject.

Stucwerk is daarnaast toepasbaar op alle type woningen. Zowel nieuwbouw als opgefriste woningen kunnen worden gestuukt. Het is zelfs een mogelijkheid om stucwerk op de buitenmuur aan te brengen.

Kiezen voor stucen is een slimme manier om uw muren te renoveren; het gaat lang mee en is eenvoudig te verzorgen en te herstellen. Kleine herstelklussen zijn zelf uitvoerbaar met vulmiddelen. Uw woonomgeving wordt veilig en comfortabel gemaakt door de geluiddempende en brandwerende werking van stucwerk.

De troeven van stucen nader bekeken en verklaard in dit artikel

Het afwerken van woningen met stucwerk is een veelgekozen optie. Wat zijn de voordelen van stucwerk in de dagelijkse praktijk?Hier vindt u een opsomming van de voordelen van stucwerk.

Een van de meest voordelige eigenschappen van stucwerk is dat het kan helpen bij het stabiliseren van muren in de woningHet kan voorkomen dat bij renovaties een gedeelte van de muren niet helemaal recht is. Niet alleen is het er niet mooi uitziet, maar het scheef staan van de muur kan ook het draagvermogen ervan in gevaar brengen.

Door stucen kunnen deze muren opnieuw mooi worden en extra ondersteuning krijgen om stabiel te blijven. Vooral draagmuren hebben hier voordeel van, omdat ze in de loop der jaren een deel van hun draagkracht verliezen. Door middel van stucen kan extra stabiliteit worden verkregen.

Oudere betonnen muren kunnen profiteren van stucen als renovatieoptie. In de regel zijn deze muuroppervlakken erg poreus en absorberen ze sterk. Dit kan onhandig zijn als u bijvoorbeeld de muur wilt verven, aangezien dit strepen op de muur kan veroorzaken.

Dit probleem kan worden vermeden door te stucen. Een dunne laag stucwerk over de betonnen muur aanbrengen zorgt voor een nieuw oppervlak dat gemakkelijk te verven of behangen is. Bij een gestucte muur zal de verf goed hechten en langdurig mooi blijven.

Door een specifiek soort stucwerk op de buitenmuur te laten aanbrengen, krijgt u een extra isolatielaag voor het huis. Zo blijft u lekker warm in de winter. Met stucwerk en isolatie te combineren, kunt u mogelijk profiteren van een subsidie.

Vraag advies aan de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Stucen is een gewilde en betaalbare keuze om uw muur te behandelen. Er zijn verschillende stijlen waarin stucwerk naar uw eigen smaak kan worden aangebracht. Dit milieuvriendelijke alternatief draagt niet alleen bij aan de uitstraling van uw woning, maar kan ook zorgen voor extra veiligheid.

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag wat meer weten?Neem gerust contact op met de kundige stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf. Zij zijn te bereiken voor vragen via 085 106 1495.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1495 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.